Matkulturen i Västmanland

Matkulturen i Västmanland är så mycket mer än den traditionella blodpalten som i och för sig är en härlig maträtt. En av de mer kända landskapsrätterna i den Västmanländska matkulturen är nog mälargös med pepparrot. Är man sugen på pizza har man definitivt hamnat på rätt plats om man befinner sig i denna delen av landet som räknas till det stora pizzabältet. Man säljer fler pizzor per capita här än i resten av Sverige. Men det finns även ätbara godsaker i naturen. i Västmanland kan man njuta av skogens läckerhet, svamp och bär, som man kan plocka själv på hösten eller köpa färska där det säljs lokala produkter. Viltkött finns på många av restaurangernas menyer i Västmanlad, och räknas som delikatesser i matväg. Reser man runt i landskapet finns det gott om gårdsbutiker med eget varor från de egna lokala producerade produkterna, allt från välsmakande kött, söta goda marmelader, sylt, ostar och så mycket mer. Oavsett vad du är sugen på är möjligheterna att hitta det på din resa genom Västmanland stora då det finns många matställen och caféer med härliga rätter på menyn.

Matkulturen från Västmanland

(Visited 49 times, 1 visits today)